Najam Plovila
   
Jedrenje u Hrvatskoj Krstarenje u Hrvatskoj Najam jedrilica  
Iznajmljivanje motornih brodova Najam guleta Najam luksuznih jahti

NAUTIČKI TURIZAM

ZAŠTO IZNAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?
KAKO IZAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?
GDJE IZNAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?
MARINE U HRVATSKOJ
JADRANSKO MORE

PRAVILA I INFORMACIJE O NAVIGACIJI
VELIKE I MALE LUKE ZA BRODOVE

ZAŠTO IZNAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?
Hrvatska obala sa svojim prirodnim uvalama, zaljevima i nebrojenim plažama predstavlja pravi raj za jedriličare. To je zemlja puna sunca. Krasi je više od tisuću otoka, svaki različit sa svojom poviješću i sudbinom. Prirodno je da svatko ima neko posebno mjesto, ali poznavatelji hrvatskih otoka imaju tisuću takvih mjesta. Ili točnije – 1185, koliko je otoka smještenih duž 1777 km hrvatske obale. Prvi izlet je u nepoznato. Sljedeći su već povratak dragim i već poznatim mjestima.

KAKO IZAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?

Kako odabrati jahtu?
Možete obilaziti prekrasne destinacije na Jadranu na luksuznim privatnim jahtama, megajahtama, motornim jahtama ili jedrilicama. Sve je na vama, a mi ćemo vam pomoći da napravite pravi izbor.
Moram li znati jedriti?
Ne. Ukoliko to želite, čitavo vrijeme bit će vam na raspolaganju profesionalna posada ili skipper. Ako poželite, i vi možete sudjelovati u upravljanju jahtom. Destinacije chartera su prekrasna mjesta, s bistrim plavim morem, naravno odabrane s obzirom na vaše iskustvo. Najbolji period za jedrenje je početak ljeta: vjetar je najpovoljniji u svibnju i lipnju. Nakon toga slijedi mirno razdoblje idealno za motorne brodove. Tijekom jeseni i zime more može biti valovito, ali savršeno za ljubitelje “pravog jedrenja”.
Kako mogu rezervirati jahtu?
Jednostavno…slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći isplanirati vaš savršeni godišnji odmor. Poštom ćemo vam poslati prospekte u boji sa slikama naših jahti, itinerar i informacije o posadi i skiperima.
Kakve su mogućnosti rekreacije?
S Yacht Charter Croatia možete uživati u windsurfingu, skijanju na vodi, ronjenju i podvodnom ribolovu.

GDJE IZNAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?

ISTRA - MODRO MORE I ZELENA UNUTRAŠNJOST

Istra se smjestila na istoimenom poluotoku i najsjevernija je turistička regija Hrvatske. Njezina privlačnost leži u spoju atraktivne obale i zelene unutrašnjosti. Posjetite li Poreč, Rovinj ili Pulu vidjet ćete gradove-muzeje pretvorene u turistička središta s brojnim hotelima i restoranima za svačiji ukus.
Odaberete li Buje, Buzet, Motovun, Grožnjan, naći ćete privatnost i tišinu srednjovjekovnih gradova-utvrda i upoznati gastronomiju i vinarstvo. Nautičare će dočekati prvorazredna usluga u 9 marina na istarskoj obali, sportaše pak biciklističke i moto-cross staze, spilje i teniski tereni Umaga i Novigrada, a ljubitelje prirode prirodni fenomen - Limski kanal.

KVARNER - GORJE, OBALA, OTOCI
Područje Kvarnera geografski se nastavlja na Istru, a sastoji se od priobalja s otocima i gorskog područja. Kvarner se odlikuje osobitom klimom kojoj duguje preko 150 godina tradicije elitnog i zdravstvenog turizma. Mjesta poput Opatije, Lovrana i Ičića zadovoljit će svojim raskošnim stilom i najzahtjevnije goste, dok grad karnevala - Rijeka i okolna mjesta jamče zabavu tijekom cijele godine.
Nautičari su dobrodošli u 8 dobro opremljenih marina, a sportaši mogu birati između planinarenja, biciklizma i moto cross-a ili pak lova i ribolova.

DALMACIJA - TEMPERAMENT MEDITERANA
Dalmacija je najveća turistička regija Hrvatske. Ovdje su se smjestile velike metropole: tri tisuće godina star Zadar, Split - rimska prijestolnica cara Dioklecijana, te na krajnjem jugu Dubrovnik - grad uvršten u UNESCOV popis baštine. Birajte između većih mjesta poput Šibenika, Trogira i Makarske ili tihih naselja smještenih duž šibenske, zadarske i makarske rivijere. Planinski masivi Velebita i Biokova, nacionalni parkovi Paklenica, Krka, Kornati i Mljet, speleološke lokacije i ronilačke atrakcije, vinogradi na polutoku Pelješcu i maslinici - sve je to sunčana Dalmacija.

OTOCI DALMACIJE - LJEPOTA NA PUČINI
Hrvatska obala s više od 1100 otoka spada među najrazvedenije na Mediteranu, pa je omiljena destinacija nautičara i turista. Među zadarskim se otocima ističu Kornati i Dugi otok s jezerom Telašćicom na vrhu 146 m visokog klifa, dok su mali šibenski otoci poput Krapnja pravo mjesto za skrovit odmor. Pred Splitom se smjestio Hvar s najstarijim kazalištem u Europi koji je dom ljetnog festivala te najsunčaniji otok Jadrana, a slikovita Šolta čije su uvale daleko od buke velikih gradova pravo je mjesto za tihi odmor.
Brač poznat po 200 m dugom pješčanom sprudu Zlatni rat raj je za surfere, a na otoku je i uzletište za letače zmajem te brojne diskoteke i restorani pa je ovo mjesto za dobar provod. Nadomak Visa gdje su ostaci rimskih termi i antičkog teatra nalazi se Modra spilja - prirodni fenomen Jadrana, a nedirnuta priroda i malobrojni stanovnici dat će Vam potrebnu tišinu volite li odmor u privatnosti. Na krajnjem su se jugu smjestili šumovita Korčula, dom Marka Pola i viteških plesova, Lastovo - najudaljeniji otok poznat po bogatom podmorju te zeleni Elafitski otoci pred Dubrovnikom.

GDJE IZNAJMITI JAHTU U HRVATSKOJ?

Hrvatska obala duga je 5835 km, ima 1185 otoka, otočića i hridi i proteže se u smjeru sjeverozapad-jugoistok. Regionalno je podijeljena na Istru, Kvarner i Dalmaciju, a kako biste lakše odabrali kamo ovoga ljeta, pozivamo Vas da upoznate njihove glavne osobitosti.

MARINE U HRVATSKOJ
U Hrvatskoj postoji 48 marina koje spadaju u Udruženje marina. Imaju 125000 vezova na moru i 7200 mjesta na kopnu. Napredak je vidljiv iz godine u godinu i marine imaju sve širi raspon usluga.

ADRIATIC CROAZIA internacionalni klub obuhvaća 21 marinu od Dubrovnika na jugu do Umaga na sjeveru jadranske obale. U 17 godina postojanja marine su postigle i održale visoku razinu usluga. Nude se različite tehničke usluge, restorani, trgovine i ostali sadržaji koji čine boravak ugodnim. Postoje i posebne ponude za članove kluba (10% popusta na vezove, popust na druge sadržaje). ACI klub je poznat po organizaciji regati među kojima vrijedi spomenuti Svjetsko prvenstvo u Dubrovniku 1996. i u Splitu 2000.
Udruženje marina Hrvatska važno je za promociju nautičkog turizma u Hrvatskoj, sudjeluje na najvećim svjetskim nautičkim sajmovima, a ostvarilo je i značajnu suradnju s Yacht Club Austria, Udruženjem marina – Slovenija i Njemačkim udruženjem motornih brodova.1997. potpisan je ugovor o suradnji s Njemačkim udruženjem (na 5 god.) dok je ugovor sa Slovenijom potpisan na godinu dana.
Potpisan je ugovor i sa Coatia Airlinesom koji jedriličarima omogućuje popuste na vezove u marinama. Članovi kluba jednom godišnje imaju 50% popusta na avionske karte.

JADRANSKO MORE

Jadransko more dobilo je naziv po istoimenoj drevnoj luci. Proteže se od Balkanskog do Apeninskog poluotoka. Hrvatskoj pripada dio obale od Prevlake na jugu do rta Savudrija na zapadu, skupa sa svim otocim, otočićima i arhipelagom Palagruža (sveukupno više od 1700 otoka). Ovo je jedinstveno područje u Europi za uživanje u plovidbi na motornim brodovima, jedrilicama i luksuznim jahtama, kao i u podzemnom ribolovu.
Najplića točka našeg mora nalazi se u Istri, dubina je oko 50 m. Najveća dubina je oko 240 m u Jabučkoj kotlini. Od Jabučke kotline dno se proteže do Palagruže, a najveća je dubina 130 m. Prema jugu dno se spušta do Južnojadranske doline s najvećom dubinom od 1300 m.

Naslovnica
  
  
  
  
O NAMA
O HRVATSKOJ
PITANJA O ČARTERU
RUTE
mega jahte mega 
jahte 
motorni brodovi motorni 
brodovi 
jedrilice jedrilice 
cruising vessels guleti 
VODIČ ZA NAVIGACIJU
MOTORNE JAHTE
ZA PRODAJU
JEDRILICE
ZA PRODAJU
KATAMARANI
ZA PRODAJU
DRVENI BRODOVI
ZA PRODAJU
ČARTER MANAGEMENT
  Ferretti 880
Sunseeker Yacht 86
Dalla Pieta 72
Fairline Squadron 74
Sunseeker Manhattan 60
Sunseeker Predator 52
Monte Carlo 47 Fly
Jeanneau Prestige 46 Fly
Jeanneau Prestige 440
Lagoon Power 44
Jeanneau Prestige 38 Sportop
Jeanneau NC 11
Jeanneau Leader 805
Beneteau 57
Jeanneau Sun Odyssey 54DS
Hanse 540
Elan 514 Maxi
Jeanneau 53
Bavaria 51
Beneteau Oceanis 50 New
Jeanneau Sun Odyssey 50DS
Grand Soleil 50
Bavaria 46 Cruiser
Jeanneau Sun Odyssey 44i
Jeanneau Sun Odyssey 45DS
Salona 44
Elan 434 Impression
Elan 410
Beneteau Oceanis 37
Hanse 370
Jeanneau Sun Odyssey 36i
Jeanneau Sun Odyssey 33i
Lagoon 570
Lagoon 500
Lagoon 450
Lagoon 440
Lagoon 400
Motor-sailer Adria
Gulet Morning Star
Gulet Vito
Gulet Hera
Jeanneau Prestige 46 Fly
Jeanneau Prestige 38 Sportop
Jeanneau Leader 805
Jeanneau Merry Fisher 695
Jeanneau Sun Odyssey 36i
Lagoon 440